Wednesday, April 29, 2009

Ik ben getagged!

 

IMG_3028

Ik ben getagged door Bellavien en heb nu de zware taak om deze vragen lijst te beantwoorden!;)

Wat is  op dit moment je obsessie: Ik ben over het algemeen niet obsessief met dingen of mensen bezig

Wat draag je nu:  Legging met grijs overslag jurkje (is vandaag een beetje fris hier)

Doe je vaak een dutje: Echt nooit!

 

Wie heb je voor het laatst een knuffel gegeven:  Een vriendin ( ik had goed nieuws)

 

Wat zou je willen veranderen:  Wereldwijd geen mensen en dierenleed meer.  En op kleiner schaal hier thuis- een grote tuin

 

Wat wordt het avondeten: Witte asperges met krieltjes en Bolzanino saus. (saus van gekookte eieren met bieslook en augurkjes en mayo)

 

Wat heb je voor het laatst gekocht: Een grijs wikkel vestje.

Waar luister je naar: Zie mijn muziek lijst

Welk weertype is favoriet en waarom: Zon, heel licht briesje, en s ‘avonds aanhoudend warm,….heerlijk!

Hoe laat sta je gewoonlijk op: Heel verschillend, soms om 6:00 dan weer om 9:00.

 

Wat is je doel: Gelukkig en gezond blijven! En nog veel van de wereld zien!

Zeg iets tegen degene die jou getagged heeft: Tja mevrouw Bellavien, alleen nog wat berichtjes over en weer gemaild via blog land, het is geweldig dat ze op avontuur is in het buiten land (hebben we gemeen). Verder heeft ze een gezellig huis en tuin haha. En ik vind het leuk dat ze mij getagged heeft!

 

Wat is je favoriete vakantieplek: Het liefst in het buitenland met prachtige natuur, zon , bijzonder eten (géén hollandse pot)

Welke films kun je keer op keer bekijken:  Het liefs kijk ik ze niet twee keer, er zijn zo veel films,…maar om er één bijzondere te noemen; Into the Wild

 

Welk boek lees je op dit moment: The little friend (Donna Tart), Madame Bovary (Gustave flaubert), Paula ( Isabel Alende) Ik heb de rare gewoonte de laatste tijd om meerdere boeken tegelijk te lezen. Ik lees graag boeken in het engels, als ze in die taal geschreven zijn!

 

Wat geeft je op dit moment het meest plezier waar je je ook schuldig over kunt voelen: Ik heb heel snel plezier en voel me weinig tot nooit schuldig, haha

 

Hoe ziet het landschap van je gedachten eruit: Heerlijke oceaan voor mijn huis met prachtig wit zand, de bossen aan de achterkant van het huis, een grote tuin rondom met heel veel bloemen en her en der een hangmat in een boom. En niet al te veel naaste buren (minimaal 50 meter verder op) .

 

Welke vaardigheid zou je willen hebben en waar wacht je op: Ik zou heel graag kunnen gitaar spelen en ik wacht op de ‘drive’ om dat te gaan doen en ook door te gaan.

 

Waartoe kan je, je partner niet overhalen:  ehm om met slippers aan, de stad in te gaan!?

Nu moet ik zelf een vraag verzinnen,. hmmm naar welk land zou je nog toe willen:  Australie!!!

 

Aan wie ik de vragen lijst door wil geven isHet brocante Sfeertje’  aan Ingrid, omdat ze zich net als laatste heeft aangemeld als mijn volger (altijd leuk) en ze is vrij nieuw in blogland.

IMG_3027

Till Next Time

Anita

Saturday, April 25, 2009

Wie heeft een mening? / Who has an opinion?

Ik heb deze stoelen vorige herfst gevonden bij de kringloop, en ze zijn geweldig! ondanks hier en daar een los stukje riet. Nu blijft het idee spelen om ze te schilderen, dan wel over spuiten. Het lijkt me mooi om ze vergrijsd te maken of wit, maar hoe ga ik dat aan pakken, of zal ik ze zo laten? Ik weet het niet! Wat vinden jullie??

 

rieten stoelen 1

 

Last atumn I found these chairs in a thriftstore, i think they are realy cool, but i keep thinking about wanting to paint them  in a grey or white paint. But i have no idea how to start or if i should even do it? What do you think?

Hoe dan ook ze zitten verrukkelijk, je komt er bijna niet meer uit(alleen de kussens die erbij kwamen wil ik nog veranderen, een beetje dikker en zachter),…..

Any way they are realy comfy, you almost don’t want to get out of them, ( i also want to chance the pillows that came with it, more thick and fluffy),….

Till Next Time

Anita

Friday, April 17, 2009

Genieten van het zonnetje/Hanging out in the sun

 

Wat hebben we een heerlijk weer getroffen deze laatste week (tenminste hier in het noorden), ik ben helemaal blij. Maar goed vandaag is het dan een stuk minder, ……..heb ik wel weer even tijd om op mijn blog te posten :)

We have had such great weather, it makes me so happy! Today it’s a bit cold and cloudy,……but that gives me time to post on my blog :)

Heerlijk in het zonnetje, lezen,……keuvelen,……..en bloementjes planten.

Sitting in the sun. reading,……talking,…..and planting some flowers.

 

Deze fles gevuld met citroen en citroen blaadjes, heerlijk fris, overigens heb ik de fles gevonden bij de Action voor € 1,69 (geloof ik) is ie niet geweldig. 1 1/2 liter en lekker zwaar zodat ie niet prompt omvalt op de tegels. Met een glazen stop als dop,….

katjes hartje 2

 Een heel fijn weekend en dat de zon maar weer volop mag schijnen!………

Have a nice and sunny weekend!…..

Till Next Week

Anita

Thursday, April 9, 2009

Fijne paasdagen / Happy Easter

paas haas 1

Ik heb deze paas haas gemaakt uit vilt, de techniek droogvilten,…hij is toch best schattig,………

paas haas 3 I made this easter bunny out of felt,…..he turned out pretty cute,…..

hortensia easter

Ik wenst jullie allemaal hele fijne paasdagen met een hoop zonne schijn en lekkere scharrel eitjes, (we moeten ook aan de beestjes denken)……..Geniet ervan en tot volgende week.

I wish everybody a happy easter with a lot of sunshine en nice free- range eggs (we also have to think about the animals). Enjoy and till next week.

Anita

Tuesday, April 7, 2009

Op verzoek / On request

Omdat ik een aantal vragen had of ik alsjeblieft (hi hi) het recept wil plaatsen, hier dan voor jullie trouwe lezers.

CANTUCCINI

Voor circa 50 stuks

1 ei

2 eierdooiers

175 g suiker

200 g bloem, gezeefd

1/2 tl bakpoeder snufje zout

75 g ontvliesde amandelen, gehalveerd

49 g pijnboompitten

1 tl geraspte sinaasappelschil

extra nodig; 1 of 2 bakplaten, met bakpapier bekleed

Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop het ei met 1 eierdooier en de suiker toto een licht schuimig mengsel. Kneed de bloem, bakpoeder, zout, amandelen, pijnboompitten en sinaasappelrasp erdoor. Vorm van het deeg repen van ongeveer 3 cm breed en leg deze op de bakplaat. Klop 1 eidooier los en bestrijk het deeg hiermee. Bak de deegrepen ongeveer 20 min. in het midden van de oven. Laat de deegrepen op  een rooster iets afkoelen en snijd ze dan in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Leg deze op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15-20 min. in het midden van de oven tot ze krokant zijn. ( ik bak ze niet langer dan 15 minuten extra want dan blijven ze iets zachter en hoef je ze niet per se te dopen in de koffie!) Laat de cantuccini op een rooster afkoelen en bewaar ze in een goed gesloten trommel. Genieten!!

IMG_2976

 

Cantuccini

 

For about 50

1 egg

2 egg yoke

175 gr sugar

220 g all purpuse flower, sifted

1/2 ts bakking poudre

pince of salt

75 g almonds without the skin, in half

40 g pinetreenuts

1 ts orange zest

Heat the oven to 190 degrees celsies.  Beat the egg with 1 egg yoke and the sugar to a white mouse.   Mould the flower, bakkingpoudre, salt, almonds, pinetree nuts and orange zest through it. form  long forms off about 3 cm wide en lay them on a bakking trey. Beat one egg yoke en brush it on the dough. Bake the dough for about 20 min. in the middle of the oven. Let the forms cool down a bit and cut them in to pices of about 2 cm thick. Lay them on de bakking trey and bake again for about 15 to 20 min in the middle of the oven. Let the cantuccini cool down and put them in a sealed of jar. Enjoy!!!!!

 

Monday, April 6, 2009

Time for Cantuccini and Panna Montata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pot met cantuccini  Ben even een weekje off line geweest, maar dit weekend had ik zomaar tijd én zin om deze overheerlijke Cantuccini koekjes te maken. We moesten op verjaardag bij mijn schoonzus, dus het was ook meteen een leuk presentje………(uiteraard piept mijn lief dan altijd dat ik alles weg geef, dus heb ik de helft verpakt voor haar en de helft zelf gehouden). ………….. En hebben we ze heerlijk genuttigd  met een Panna Montata (koffie met slagroom)………..

I have been off line for this past week, but this weekend i felt like making these fabulous Cantuccini cookies. We where invited to celebrate the birth day of my sister in law, and so it was also a nice gift…………..(afcourse thán my love complaint that i always give everything away, so i gave half and kept half for ourselfs)………….. and we ate them with this nice Panna Montata (coffee with whipped cream)………….

Till Next Time

Anita

PS: de grote glazen pot heb ik gekocht bij de marskramer vorige week voor € 6,99 de inhoud is enorm, 2 liter, ook handig voor bloem in te bewaren, misschien een tip voor jullie (ach ja ik ben gek op glazen potten)

Smile