Omdat ik een aantal vragen had of ik alsjeblieft (hi hi) het recept wil plaatsen, hier dan voor jullie trouwe lezers.
CANTUCCINI
Voor circa 50 stuks
1 ei
2 eierdooiers
175 g suiker
200 g bloem, gezeefd
1/2 tl bakpoeder snufje zout
75 g ontvliesde amandelen, gehalveerd
49 g pijnboompitten
1 tl geraspte sinaasappelschil
extra nodig; 1 of 2 bakplaten, met bakpapier bekleed
Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop het ei met 1 eierdooier en de suiker toto een licht schuimig mengsel. Kneed de bloem, bakpoeder, zout, amandelen, pijnboompitten en sinaasappelrasp erdoor. Vorm van het deeg repen van ongeveer 3 cm breed en leg deze op de bakplaat. Klop 1 eidooier los en bestrijk het deeg hiermee. Bak de deegrepen ongeveer 20 min. in het midden van de oven. Laat de deegrepen op een rooster iets afkoelen en snijd ze dan in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Leg deze op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15-20 min. in het midden van de oven tot ze krokant zijn. ( ik bak ze niet langer dan 15 minuten extra want dan blijven ze iets zachter en hoef je ze niet per se te dopen in de koffie!) Laat de cantuccini op een rooster afkoelen en bewaar ze in een goed gesloten trommel. Genieten!!
Cantuccini
For about 50
1 egg
2 egg yoke
175 gr sugar
220 g all purpuse flower, sifted
1/2 ts bakking poudre
pince of salt
75 g almonds without the skin, in half
40 g pinetreenuts
1 ts orange zest
Heat the oven to 190 degrees celsies. Beat the egg with 1 egg yoke and the sugar to a white mouse. Mould the flower, bakkingpoudre, salt, almonds, pinetree nuts and orange zest through it. form long forms off about 3 cm wide en lay them on a bakking trey. Beat one egg yoke en brush it on the dough. Bake the dough for about 20 min. in the middle of the oven. Let the forms cool down a bit and cut them in to pices of about 2 cm thick. Lay them on de bakking trey and bake again for about 15 to 20 min in the middle of the oven. Let the cantuccini cool down and put them in a sealed of jar. Enjoy!!!!!
3 comments:
Ik was dus één van die 'bakfanaten' die graag het recept van je wilde hebben, heel erg bedankt hiervoor.
Groetjes Mea
mmm, ik schrijf het gelijk even op, want ik wil het ook wel eens proberen, heerlijk !!!!
dank voor je moeite :-)
groetjes Yvonne
Hoi Anita,
ik ga dit recept echt heel snel uitproberen,lijkt me zo lekker.
Bedankt voor het recept,fijne avond nog,groetjes Ingrid.
Post a Comment